Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 28 prej 28
    Warranted Maska e Qerim
    Anëtarësuar
    06-12-2003
    Vendndodhja
    Home
    Postime
    1,641
    Per mendimin tim ne Shqiperi NUK ka ortodoksi. Kete mund te ma afirmoje dhe ndonje tjeter qe mund te kete jetuar ne nje shtet tjeter ortodoks.

Mendoj se ortodoksia ka "vdekur" ne Shqiperi ,shume vite me pare ,ndoshta qe ne vitet 20` kur erdhi Fan Noli dhe u krijua berthama e shtetit te ardhshem shqiptar.

Duke jetuar ne Shqiperi ,kam vene re se ketu ekziston nje fe e vetme e cila besohet , dhe ajo eshte myslymanismi.Kam pare besimtare te vertete te devotshem myslymane kudo.Keshtu qe njerezis ne Shqiperi ndahen ne dy kategori : ne besimtare ku hyjne myslymanet dhe jo besimtare ku hyjme myslymanet jo-besimtare dhe te ashtuquajtur-it te krishtere.

Si rrjedhim, mendoj se kisha ortodokse dhe ajo katolike, jane vecse ombrella shoqerore dhe kulturore, te cilat ngjyrosin mozaikun e quajtur Shqiperi. Roli i tyre eshte humanitar dhe propogandistik.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Qerim : 08-02-2009 më 09:07

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    bravo qerimi,
    ça pive perpara se te shkruaje?
    apo idiotesine e ke te natyrshme?

Pro diturise Maska e Gjelosh PRekaj
    Anëtarësuar
    07-07-2008
    Vendndodhja
    N'rranjen e Rozafs
    Postime
    681
    I shkreti Fan Noli se qfare po lejojme te behet me kombin dhe kishen e tije te shejte

SHQIPERIA E BASHKUAR Maska e Der_Kaiser5
    Anëtarësuar
    10-04-2007
    Postime
    751
    Po Bamir Topi i ka dhene ndonje dekorate mirenjohjeje me rastin e futjes ne NATO ketij Janullatosit???

..... .....
    Anëtarësuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    Mendoj se ortodoksia ka "vdekur" ne Shqiperi ,shume vite me pare ,ndoshta qe ne vitet 20` kur erdhi Fan Noli dhe u krijua berthama e shtetit te ardhshem shqiptar.
    Vete e shkruajtur ket e? Apo te kane ndihmuar shoket edhe shoqet e klases?

Po Bamir Topi i ka dhene ndonje dekorate mirenjohjeje me rastin e futjes ne NATO ketij Janullatosit???
    Besoj se Pavle Stojcevic eshte kandidat me serioz.

SHQIPERIA E BASHKUAR Maska e Der_Kaiser5
    Anëtarësuar
    10-04-2007
    Postime
    751
    Edhe ketij serbit do i vije radha. Politikanet tane po punojne nate e dite per grekoserbizimin e Shqiperise.

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Mendoj se vleresimi eshte i drejte. Fortlumturia e Tij +Anastasi i ka vene ne jete me te vertete ato ceshtje per te cilat vleresohet nga Universiteti i Korçes. Ai nderohet e respektohet nga i gjithe populli shqiptar pa dallim feje.
    Persa i takon mendimit te lire te dhene nga hapesi i kesaj teme them se eshte teresisht i pavertete. Sado te mundohesh, nuk gjen dot asnje te vertete ne keto mendime.
    Po jap opsionet e mia per keto mendime:
    1. Kryepiskopi perfaqeson padiskutueshmerisht gjithe popullsine orthodhokse te Korçes dhe pjesa mysliamane e nderon ate shume.
    2.Deri me sot nuk ka dale asnje fakt qe te vertetoje se Kryepiskopi +Anastas ka pasur qellime anti-shqiptare. Perveç kesaj une nuk di qe Kryepiskopi te merret me politike dhe nuk di qe çeshtja e Vorio-Epirit te jete ne plan te pare.
    3.Ne Komunitetin Orthodhoks nuk ka asnje udheheqes,prift, dhjakon, episkop, mitropolit, qe te shkele toleracen fetare apo te fuse armiqesine ne mes feve.
    4.Nuk eshte aspak e vertete qe te kete ndonje qytet te Shqiperise ku te jene bere protesta per te hequr Kryepiskopin.
    5. Eshte genjeshter me bisht, ajo qe thote autori se Kryepiskopi nxit ne Korçe perhapjen e gjuhes greke. As ne liturgjite e Kishes Orthodhokse kjo gje nuk eshte vene re. Ato zhvillohen te gjitha ne gjuhen shqipe.

Ne fund une do t`i beja disa pyetje personit qe ke hapur kete teme:
    1. Jeni orthodhoks, apo i takoni ndonje besimi tjeter. Kjo pasi ndoshta nuk e njhni situaten e vertete ne KOASH dhe ju genjejne njerez te padenje.
    2. I keni tuajat mendimet qe thate apo jo. Nese jane tuajat, ju nuk keni paraqitur asnje fakt te vetem per t`i vertetuar ato.

Tema e hapur eshte nje propagande e rendomte kunder Kryepiskopit. Ju siguroj zoteri se askush ne Shqiperi nuk beson me ne te.
    (sugjerim: mos humbni kohen kot)

Pershendetje!

i/e regjistruar Maska e klaus fisher
    Anëtarësuar
    29-04-2008
    Vendndodhja
    aty ku mbaron hapesira
    Postime
    254
    Citim Postuar më parë nga Qerim Lexo Postimin
    Per mendimin tim ne Shqiperi NUK ka ortodoksi. Kete mund te ma afirmoje dhe ndonje tjeter qe mund te kete jetuar ne nje shtet tjeter ortodoks.

Duke jetuar ne Shqiperi ,kam vene re se ketu ekziston nje fe e vetme e cila besohet , dhe ajo eshte myslymanismi.Kam pare besimtare te vertete te devotshem myslymane kudo.Keshtu qe njerezis ne Shqiperi ndahen ne dy kategori : ne besimtare ku hyjne myslymanet dhe jo besimtare ku hyjme myslymanet jo-besimtare dhe te ashtuquajtur-it te krishtere.

Si rrjedhim, mendoj se kisha ortodokse dhe ajo katolike, jane vecse ombrella shoqerore dhe kulturore, te cilat ngjyrosin mozaikun e quajtur Shqiperi. Roli i tyre eshte humanitar dhe propogandistik.
    KISHA KOHE PA TE LEXUAR...
    EPITELUS JE I MODH DHE POTHUAJ I PAPARE (POTHUAJ I PAPARE SE KA ARDHE NJE P...I RI NE FSHAT )
    FORTLUMTURIA E TIJ...
    Ndryshuar për herë të fundit nga klaus fisher : 02-03-2009 më 14:36

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema të Ngjashme

1. Video e ushtarëve grekë në Internet indinjon shqiptarët
    Nga Ingenuous në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  2. Bollano: Vorio-Epiri të jetë i pavarur si Kosova
    Nga forum126 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 25-01-2010, 10:38
  3. Lidhja Shqiptare e Prizrenit
    Nga dodoni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 01-06-2009, 00:29
  4. Çfarë ndodhi me shqiptarët në vitin 1967
    Nga RaPSouL në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 30-03-2009, 08:54
  5. Konferenca Islamike + Terrorizmi ne Shqiperi
    Nga Brari në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 82
    Postimi i Fundit: 16-04-2003, 14:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •